Meteen naar de content

Volg ons

*Gratis verzending!*

Bussen - De échte regels - Eenvoudig uitgelegd

Bussen - De échte regels - Eenvoudig uitgelegd

Dit is hoe je Bussen / Boten speelt!

Categorie: Kaartspel 
Aantal deelnemers: 2-8 
Moeilijkheidsgraad: Makkelijk 
Dronkenmeter: (7/10)

Het spel bestaat uit zes rondes. Het is heel makkelijk:

Ronde 1
Je vraagt aan de eerste uit de kring of diegene denkt dat hij een rode of zwarte kaart krijgt. Je geeft hem een kaart. Heeft hij het goed geraden, mag hij één flinke slok uitdelen, heeft hij het fout moet hij er zelf eentje drinken. Ga de hele groep langs, iedere kaart die je gekregen hebt moet je bewaren.

Ronde 2
Spelers raden of ze een kaart krijgen die hoger of lager is dan de kaart die ze al hebben. Bij een juiste gok mag de speler twee slokken uitdelen, anders drinkt de speler zelf.


Ronde 3
Spelers raden of ze een kaart krijgen die tussen hun huidige kaarten ligt of erbuiten. Bij een juiste gok moet de speler drie slokken uitdelen, anders drinkt de speler zelf. Als een speler een dubbele kaart krijgt, neemt diegene dubbele slokken, zes dus.


Ronde 4
Spelers raden de vorm van de volgende kaart (♠♡♣♢). Bij een juiste gok mag de speler vier slokken uitdelen, anders drinkt de speler zelf. Wanneer een speler van alle vier de vormpjes één kaart heeft, heeft diegene een regenboog. Dan mag een atje uitgedeeld worden. 


Ronde 5
Er wordt een piramide van kaarten gemaakt (zie foto). De kaarten worden om de beurt omgedraaid (van onderaan de piramide, richting de top). Als een speler een kaart heeft die wordt omgedraaid, mag die speler zijn kaart erop leggen en slokken uitdelen, afhankelijk van de rij van de piramide waarin de kaart zich bevindt. Heb je dus de kaart die bovenop de piramide ligt, dan deel je vier slokken uit.
*Extra regels:
-Leg een extra kaart onderaan de piramide (wat nu op een kerstboom lijkt) om alle rijen met +1 slok te verhogen. 
-Je kan ervoor kiezen een aantal kaarten schuin te leggen, deze kaarten tellen voor dubbele slokken
Voorbeeld:


Ronde 6
De speler die de meeste kaarten overheeft na de piramide gaat de "Bus" in. Wanneer dit meerdere spelers zijn worden er blind kaarten getrokken, en gaat de speler die de laagste kaart pakt in de bus. De "buschauffeur" trekt blind een kaart die bepaald uit hoeveel kaarten de bus bestaat (minimaal 5).

Pakt een speler een 8, dan leg je 8 kaarten op de kop neer op tafel. Je draait kaart 1 om terwijl de speler gokt of de volgende kaart hoger of lager is. Jij pakt vervolgens van de stapel de bovenste kaart en legt die erop. Goed? Dan gaat speler door naar kaart 2. Fout? Dan begint speler weer bij kaart 1, en drinkt het aantal slokken als het aantal kaarten dat deze ronde goed gegokt is. Kaarten mogen niet opnieuw omgedraaid worden. Het wordt daardoor dus steeds makkelijk. De bus is klaar wanneer de speler alle kaarten correct heeft geraden.

Dit is een leuk drankspel met speelkaarten. Goed voor het indrinken voordat je uitgaat. Drink met bier of sterke drank. Kan ik grote groepen gespeeld worden, maar ook met zo weinig als twee of drie spelers.

Wil je liever een echt drankspel? Kijk onze website voor Intappen, ons unieke Nederlandse drankspel met meer dan 100 grappige en unieke opdrachten. Veel drinkplezier.

 


laat een reactie achter